ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΖΕΟΛΙΘΟΣ

Η ZEOPROFIT εμπορεύεται προϊόντα (όπως η άμμος υγιεινής για γάτες) που περιέχουν ζεόλιθο κατάλληλα για οικιακή χρήση με ιδιαίτερη έμφαση στα κατοικίδια.

Άμμος υγιεινής για Γάτες Zeolite Pussycat Plus

Οι γάτες γενικά θεωρούνται πολύ καθαρά ζώα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι ένας τέλειος σύντροφος σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι.

Η ποιότητα της άμμου υγιεινής είναι κρίσιμης σημασίας για τις γάτες που θέλουν να νιώθουν άνετα σε ένα υγιεινό περιβάλλον. Οι γάτες από την φύση τους προσπαθούν να θάβουν τα απόβλητά τους. Το ιδανικό υπόστρωμα υγιεινής επιτρέπει στις γάτες να εκμεταλλευτούν πλήρως αυτό τους το ένστικτο.

Το Zeolite Pussycat Plus υπόστρωμα υγιεινής είναι η τέλεια επιλογή γι αυτόν ακριβώς το λόγο.

Το Zeolite Pussycat Plus είναι μείγμα φυσικού ζεόλιθου με μπεντονίτη, το οποίο δεν εμπεριέχει πρόσθετες ουσίες ή χρώματα, είναι εντελώς αδρανές και δεν ερεθίζει το δέρμα.

Το τέλειο μείγμα των δύο φυσικών ορυκτών χαρίζει τη μέγιστη ικανοποίηση στη γάτα σας καθώς απορροφά τόσο τις οσμές όσο και την υγρασία από την αμμολεκάνη.

Συμβάλλει στη διατήρηση υγιεινού περιβάλλοντος εμποδίζοντας την ανάπτυξη μούχλας, βακτηρίων, παρασίτων και ακάρεων. Χάρη στην συγκολλητική ιδιότητα του υποστρώματος υγιεινής, βοηθά στο σχηματισμό μιας σταθερής μάζας αποβλήτων, που απομακρύνονται εύκολα με ένα φτυαράκι καθαρισμού. Αυτές οι μάζες αφαιρούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και συμπληρώνονται με νέα ίση ποσότητα άμμου στη θέση τους. Παράλληλα, επιτρέπει να παραμένουν καθαρά η γούνα και τα πόδια της γάτας ώστε πέρα από τα ζώα να μένει καθαρό και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Τέλος, εξουδετερώνει τις δυσάρεστες οσμές προσφέροντας και σε εσάς ένα ευχάριστο περιβάλλον.

 

Δοσολογία/χρήση

  • Γεμίστε το δοχείο της άμμου υγιεινής της γάτας σας με ένα στρώμα Pussycat Plus (πάχους ως 6 cm).
  • Απορρίψτε τα στερεά απόβλητα και αντικαταστήστε την αφαιρούμενη ποσότητα με Pussycat Plus.
  • Αντικαταστήστε πλήρως το περιεχόμενο του δοχείου κατά προτίμηση μία φορά κάθε 10 ημέρες.
  • Διατίθεται σε χάρτινες συσκευασίες 5kg.

Κατοικίδια-ζώα-300x288

Μεταφορά κατοικιδίων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΜΕ ΤΡΕΝΟ

Στις αμαξοστοιχίες και στα λεοφωρεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνονται γενικά δεκτά για μεταφορά σκύλοι, γάτες, πουλιά κλπ. Οι μικρόσωμοι σκύλοι έως 10 κιλά μεταφέρονται με όλες τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε ειδικό κλουβί μεταφοράς (box) και τοποθετούνται είτε στα γόνατα του συνοδού τους, είτε στους χώρους των αμαξοστοιχιών που προορίζονται για τις αποσκευές χειρός. Στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι μικρόσωμοι σκύλοι μεταφέρονται μέσα σε ειδικό κλουβί μεταφοράς (box) και σε συγκεκριμένες θέσεις. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μικρόσωμων κατοικιδίων ανέρχεται σε 3 μικρόσωμα κατοικίδια ανά λεωφορείο. Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι μεταφέρονται στις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων σε ειδικό κλουβί μεταφοράς, με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , που διαθέτουν όχημα σκευοφόρου με κλιματισμό και πρόσβαση στον ιδιοκτήτη. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός μεγαλόσωμων κατοικιδίων είναι 2 ανά σκευοφόρο αμαξοστοιχίας. Ενώ δεν επιτρέπεται η μεταφορά μεγαλόσωμων σκύλων στα λεωφορεία της.

ΜΕ ΠΛΟΙΑ

Στα μεγάλα επιβατικά πλοία τα μεγαλόσωμα ζώα τοποθετούνται στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του πλοίου (κλουβιά) ενώ τα μικρόσωμα μπορούν να παραμείνουν στις καμπίνες των συνοδών τους. Οι σκύλοι βοηθείας ατόμων με αναπηρίες μπορούν να κινούνται σε όλους τους χώρους του πλοίου. Στα μικρά επιβατηγά πλοία δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για τη μεταφορά των κατοικίδιων ζώων. Τα μικρά κατοικίδια ζώα μπορούν να μεταφέρονται σε ειδικά κλουβιά μεταφοράς (box), ενώ τα μεγάλα πρέπει να φέρουν φίμωτρο υποχρεωτικά. Και στα μικρά επιβατικά πλοία οι σκύλοι βοηθείας ατόμων με αναπηρίες μπορούν να κινούνται σε όλους τους χώρους του πλοίου, με λουρί χειρισμού, χωρίς φίμωτρο.

ΜΕ ΑΣΤΙΚΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

Τα μικρά κατοικίδια ζώα μέχρι 10 κιλά μεταφέρονται μέσα σε ειδικό κλουβί μεταφοράς (box) και τοποθετούνται υποχρεωτικά στο χώρο των επιβατών. Οι σκύλοι βοήθειας ατόμων με αναπηρίες δεν τοποθετούνται σε κλουβί μεταφοράς (box) εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού και μεταφέρονται χωρίς φίμωτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

ΜΕ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Και στα λεωφορεία που εξυπηρετούν υπεραστικές συγκοινωνίες τα μικρά κατοικίδια ζώα, βάρους μέχρι 10 κιλά, μεταφέρονται μέσα σε ειδικό κλουβί μεταφοράς και τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών. Οι σκύλοι βοήθειας ατόμων με αναπηρίες δεν τοποθετούνται σε κλουβί μεταφοράς εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού και μεταφέρονται χωρίς φίμωτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους. Τα υπεραστικά ΚΤΕΛ έχουν το δικαίωμα να περιορίσουν τον αριθμό των κατοικίδιων ζώων σε δύο ανά λεωφορείο και να ορίσουν ορισμένα μόνο δρομολόγια ανά ημέρα και θα εξυπηρετούν τα κατοικίδια με τους συνοδούς τους. Κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΜΕ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Οι κανονισμοί για τη μεταφορά κατοικίδιων ζώων στη καμπίνα επιβατών, στους χώρους αποθήκευσης αποσκευών του αεροσκάφους ή ως εμπόρευμα, ποικίλουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και τον προορισμό. Σε γενικές γραμμές επιτρέπεται η μεταφορά μικρόσωμου ζώου συντροφιάς στο χώρο της καμπίνας των επιβατών μέσα σε ειδικό κλουβί μεταφοράς εγκεκριμένο από την ΙΑΤΑ την Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών, ενώ το βάρος του κατοικίδιου μαζί με το κλουβί δεν πρέπει να ξεπερνά τα 8 κιλά. Αν το βάρος του ζώου ξεπερνά τα 8 κιλά τότε αυτό μεταφέρεται σε ειδικό χώρο διαμορφωμένο στο αεροσκάφος για τα κατοικίδια ζώα και πάντα μέσα στο ειδικό εγκεκριμένο κλουβί μεταφοράς. Σε όλες τις περιπτώσεις και σε κάθε μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς οι κηδεμόνες των κατοικίδιων ζώων οφείλουν να έχουν μαζί τους το βιβλιάριο ή το διαβατήριο του ζώου τους πλήρως ενημερωμένο με τον ετήσιο εμβολιασμό του ζώου, ενώ είναι υποχρεωμένοι να έχουν τοποθετήσει τα ζώα τους τσιπ το οποίο έχει δηλωθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ.

29792754 360895404395646 1344761802340171776 n29792249 360895517728968 659726441457385472 o29789957 360895667728953 833099006883135488 n

Νέα Προϊόντα της ZEOPROFIT για Ζωοτροφεία και κλουβιά - PussyPet

ΦΥΣΙΚΟ ΟΡΥΚΤΟ ΓΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΕΙΑ ΚΑΙ ΚΛΟΥΒΙΑ

Κλινοσκεπάσματα για πουλιά και μικρά κατοικίδια ζώα. Επίσης εφαρμόζεται ως σχάρα. Εξαιρετικό για χρήση σε τεράριων. 100% απορροφά την υγρασία και την οσμή, δεν συσσωρεύεται - λειτουργεί με πλήρη όγκο.

Οφέλη από τη χρήση του PussyPet
• 100% φυσικό υλικό - χωρίς πρόσθετα, χρώματα και χημικά πρόσθετα
• απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό τις οσμές και την υγρασία από τα περιττώματα
• δεν μολύνει τα μαλλιά, τα πόδια, το δέρμα ή τη βούρτσα - βοηθά να τα καθαρίσετε
• σε περίπτωση εσωτερικής χρήσης, είναι αβλαβές, υποστηρίζει τη διαδικασία πέψης στα πουλιά
• σε εκτροφές πουλερικών που χρησιμοποιούνται ως σπόροι
• αυξάνει κλουβιά υγιεινότητά και ερπετάρια - αποτρέπει το σχηματισμό των βακτηρίων, μυκήτων, παρασίτων και τα ακάρεα, δεν υπάρχει σκουπίδια έξω καλούπι, αυτό βοηθά στη διατήρηση της υγιεινής και περιβάλλοντος στα κλουβιά και ερπετάρια.
• τα ζώα παραμένουν καθαρά, στεγνά, άοσμο και έχουν καλή φυσική και ψυχική κατάσταση
• το χρησιμοποιούμενο φυσικό υλικό δεν ερεθίζει τη μυρωδιά και το δέρμα των ζώων, δεν προκαλεί αλλεργίες
• απλό και βολικό στη χρήση

Συνιστώμενη δοσολογία:
• Το PussyCat χύνεται στις τουαλέτες της γάτας σε ύψος περίπου 5-6 cm
• Το περιεχόμενο τουαλέτας αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες - το συνιστούμε μία φορά σε 10 ημέρες
• Πιθανή διάθεση σε στερεά αστικά απόβλητα29791136 360444764440710 3332527786605361023 n

Έχουν τα καναρίνια αχρωματοψία?

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσο καλά μπορεί να βλέπουν τα καναρίνια και γενικώς τα πουλιά? Έχουν αχρωματοψία ή βλέπουν όλα τα χρώματα? Βλέπουν το ίδιο καλά με εμάς ή όχι?

Βλέπουν χρώματα τα καναρίνια ή έχουν αχρωματοψία?

Τα μάτια των πουλιών, όπως και τα δικά μας, έχουν δύο τύπους αισθητήριων δεκτών:
1. Αισθητήρες ράβδων (φωτοευαίσθητο μόριο αμφιβληστροειδούς)
2. Κωνικούς

Οι πρώτοι, αποδίδουν την αντίθεση και λειτουργούν καλά στο αμυδρό φως. Τα αρπακτικά νυχτόβια πουλιά όπως οι κουκουβάγιες, έχουν περισσότερους από αυτούς τους αισθητήρες.
Οι κωνικοί, αποδίδουν τη διάκριση χρώματος.
Τα καναρίνια έχουν περισσότερους από αυτούς τους αισθητήρες από ότι εμείς. Η ποικιλομορφία των οπτικών χρωστικών ουσιών που βρίσκονται μέσα στους κώνου, συνηγορούν στο ότι η αντίληψη του χρώματος στα πτηνά μπορεί να ξεπεράσει τη δική μας.

Η αχρωματοψία στους ανθρώπους είναι συνήθως το αποτέλεσμα ανεπαρκούς λειτουργίας των κωνικών αισθητήρων. Στο βιβλίο του, «Island of the Colorblind», ο Oliver Sacks μιλά για μια ομάδα ανθρώπων με ολική αχρωματοψία. Δεν έχουν ΚΑΘΟΛΟΥ κωνικούς αισθητήρες. Δεν βλέπουν κανένα χρώμα και τα μάτια τους δεν μπορούν να ανεχθούν το φως του ήλιου.
Δεν έχω βρει πολλές έρευνες για την όραση των καναρινιών, αλλά υπάρχουν ορισμένες για τα πουλιά γενικώς.

Θυμάστε τα χρώματα του ουράνιου τόξου?
Στο ορατό φάσμα είναι: Κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μοβ και βιολετί. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα υπέρυθρο χρώμα από τη μία πλευρά αυτού του ορατού φάσματος και ένα υπεριώδες από την άλλη, αλλά τα μάτια μας δεν μπορούν να τα δουν. Το κολίμπρι μπορεί να δει το υπεριώδες (UV) φως, που δημιουργεί φωτεινά σχήματα σε μερικά φυτά που έχουν νέκταρ. Το βλέπουν στις μαργαρίτες παραδείγματος χάριν, εκεί όπου εμείς βλέπουμε απλώς άσπρα πέταλα. Έχω ακούσει ότι εάν κρατήσετε μια μαργαρίτα κοντά στο φως του ήλιου, και κοιτάξετε κατά μήκος της την επιφάνειά τη, μπορείτε να δείτε αμυδρά την πυράκτωση αυτών των σχεδίων.

Πως βλέπουν τα πουλιά σε εσωτερικούς χώρους?
Επειδή ο μόλυβδος στα τζάμια των παραθύρων εμποδίζει το UV φως, ο «έξω» κόσμος πρέπει να φαίνεται αρκετά διαφορετικός στα πουλιά από τον εντός σπιτιού κόσμο. Μια αλλαγή που βλέπουμε πιθανώς, όταν φοράμε τα γυαλιά ηλίου μας. Το UV φως είναι αυτό που χρησιμοποιεί ο οργανισμός των πουλιών και των ανθρώπων για τη δημιουργία βιταμίνης D.
Πολλοί εκτροφείς χορηγούν βιταμίνη D στα πουλιά τους που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους και μακριά από το άμεσο φως του ήλιου. Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι ένας λαμπτήρας πλήρους φάσματος θα δώσει στα πουλιά μας την UV που χρειάζονται, αλλά κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί, δεδομένου ότι οι ίδιοι λαμπτήρες είναι φτιαγμένοι από απορροφητικό γυαλί.

Είναι πιθανόν το καναρίνι σας να μπορεί να δει περισσότερα από εσάς, εκτός από τη νύχτα. Ίσως προτιμούν ένα συγκεκριμένο φύλλο ή έναν σπόρο απ’ όλους τους άλλους λόγω μιας ομορφιάς που δεν την γνωρίζουμε καν και ίσως πετούν με πανικό τη νύχτα λόγω κάποιας αιτίας που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τη δική μας όραση. Επομένως, η απάντηση στο αρχικό ερώτημα του άρθρου είναι πως όχι, τα καναρίνια δεν έχουν αχρωματοψία και μπορούν να δουν περισσότερα από εμάς, τουλάχιστον στο φως της ημέρας!29792291 360442967774223 5960999487732359376 n

Στέγη, φροντίδα και καθαριότητα κουνελιού - Η γωνιά του

Το πρώτο βήμα είναι να αποφασίσουμε σε ποιο σημείο θα τοποθετήσουμε το κλουβί του. Στα κουνέλια δεν αρέσει να αλλάζουμε συνεχώς τη θέση του σπιτιού τους! Η καλύτερη επιλογή είναι στο εσωτερικό του σπιτιού, σε μια ήσυχη γωνιά κολλητά στον τοίχο, ώστε να νιώθει ότι δεν είναι εκτεθειμένο από παντού. Επίσης, τοποθετούμε το κλουβί στο κατάλληλο σημείο, ώστε το κουνέλι να έχει σφαιρική άποψη του χώρου και να μην φοβάται με τον παραμικρό θόρυβο στο σπίτι.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Το χειμώνα, επιλέξτε μια ζεστή γωνιά για το κλουβί και το καλοκαίρι μια δροσερή αντίστοιχα. Αποφύγετε την έκθεση του κουνελιού στον ήλιο και σε ρεύματα αέρα. Το σπίτι πρέπει να αερίζεται και να είναι καθαρό από σκόνη και ακαθαρσίες, διότι στα κουνελάκια αρέσει να χώνουν τη μυτούλα τους παντού και αφενός η σκόνη ενοχλεί το αναπνευστικό τους σύστημα, αφετέρου το τρίχωμά τους κολλάει μικρόβια τα οποία θα καταλήξουν στο στοματάκι τους μετά το καθημερινό μπάνιο με τη γλώσσα. Γι΄αυτό η ZEOPROFIT HELLAS σας προτείνει το προϊόν της ZEOPUSSEY CAT. Είναι μια άμμο υγιεινής με ζεόλιθο, αδρανής και η αντικατάστασή σου γίνεται 1 φορά το μήνα. Επίσης διατίθεται σε με άρωμα λεβάντα. Τέλος το κάπνισμα τα ενοχλεί και καλό είναι να ανοίγουμε τα παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας στο χώρο. Προσοχή όμως στα ρεύματα!

ΚΛΟΥΒΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Το κλουβί του κουνελιού αποτελεί το σπίτι του. Όπως κι εμείς, το κουνελάκι θέλει το χώρο του άνετο και καθαρό. Θα πρέπει να είναι ευρύχωρο (τουλάχιστον 3-4 φορές το μέγεθός του, όταν είναι ξαπλωμένο) και ψηλό, τόσο ώστε να χωράει να σηκωθεί στα 2 πόδια για να τεντωθεί. Το πάτωμα του κλουβιού δεν θα πρέπει να είναι συρμάτινο, διότι τραυματίζονται τα πέλματά του.
Το καθάρισμα του κλουβιού, καλό είναι να γίνεται πριν μυρίσει. Συστήνεται γενική καθαριότητα του κλουβιού και των εξαρτημάτων 1 φορά το μήνα. Τα ενδιάμεσα καθαρίσματα γίνονται τοπικά με βρεγμένο πανί. Οι λεκέδες βγαίνουν άνετα αν τους τρίψετε με ένα σφουγγάρι μουλιασμένο σε λευκό ξύδι και ζεστό νερό.

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑ
Το κλουβί του κουνελιού θα πρέπει να είναι στρωμένο με υπόστρωμα για να απορροφάει τα ούρα του. Το υπόστρωμα θα πρέπει να αλλάζει τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα για τις κοινές άμμους υγιεινής, ενώ της ZEOPROFIT HELLAS ΜΟΝΟ 1 ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ. Εάν το κλουβί είναι ευρύχωρο και διαθέτουμε τουαλέτα ή κουτί αναγκών σε κάποια γωνία του, στρώνουμε μόνο εκεί υπόστρωμα και φροντίζουμε να το καθαρίζουμε κάθε 2-3 ημέρες, είτε αφαιρώντας μόνο τις υγρές περιοχές και προσθέτοντας εκεί φρέσκο, είτε αντικαθιστώντας το όλο με καθαρό.
Μια καλή επιλογή είναι τα pellets από πεπιεσμένο ξύλο, χαρτί, ίνες κυτταρίνης, οργανικό βαμβάκι, ίνες κλωστικής κάνναβης, καθώς και τα pellets από χόρτο ή σανό. Τα pellets είναι πολύ απορροφητικά και διατηρούν το κλουβί του στεγνό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, δεν προκαλούν αλλεργίες στο κουνέλι και βοηθούν εμάς να ξεχωρίζουμε τις «βρεγμένες» από ούρα περιοχές, δεδομένου ότι αυτές μετατρέπονται σε σκόνη μετά την επαφή τους με την υγρασία. Προσοχή: Ένα φτηνό υπόστρωμα , δεν είναι απαραίτητα πιο οικονομικό από ένα πιο ακριβό. Το απλό ροκανίδι χρειάζεται συχνότερη αλλαγή από τα πέλλετ από σανό, το οποίο απορροφά πολύ περισσότερη ποσότητα από το ίδιο του το βάρος!

Η ZEOPROFIT HELLAS διαθέτει pellets με ζεόλιθο για περισσότερη διάρκεια χρήσης, δεσμεύει τις οσμές και την υγρασία των pellet και η αντικατάσταση τους γίνεται βραδύτερη από τα κοινά.
Στο εμπόριο επίσης κυκλοφορούν τουαλέτες ειδικά σχεδιασμένες για κουνέλια, οι οποίες τοποθετούνται στη γωνιά του κλουβιού την οποία προτιμάει το κουνέλι να κάνει την ανάγκη του. Αργότερα, η τουαλέτα μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνιά του σπιτιού, κοντά στο κλουβί, φροντίζοντας να έχει ελεύθερη πρόσβαση όποτε θελήσει να πάει. Έτσι γλιτώνουμε χρόνο και κόπο, καθώς το κλουβί θέλει λιγότερο συχνά καθάρισμα. Ξεκινάμε τοποθετώντας στο πάτωμα της τουαλέτας μια στρώση υποστρώματος και από πάνω χορταράκι , διότι τα κουνέλια συνηθίζουν να κάνουν την ανάγκη τους την ώρα που τρώνε. Εάν παρατηρήσουμε ότι το κουνέλι συνεχίζει να τα κάνει εκτός τουαλέτας, μαζεύουμε τα ούρα με ένα χαρτάκι ή αν είναι κολλημένα στο υπόστρωμα με ένα φτυαράκι και τοποθετήσουμε μια μικρή ποσότητα στην τουαλέτα, ώστε η μυρωδιά να προσελκύσει το κουνέλι την επόμενη φορά που θα θέλει να κάνει την ανάγκη του. Η εκπαίδευση του κουνελιού για την τουαλέτα είναι κάτι που μαθαίνεται σιγά – σιγά, μέχρι που γίνεται συνήθεια. Γι’ αυτό χρειάζεται πειθαρχία και υπομονή, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ
Η επίσκεψη του κουνελιού στον κτηνίατρο είναι απαραίτητη τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο για εξέταση και συμβουλές. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να βρούμε έναν εξειδικευμένο κουνελογιατρό και όχι έναν οποιοδήποτε γιατρό για σκύλους και γάτες. Η πρώτη επίσκεψη θα πρέπει να γίνει αρκετά σύντομα από τη μέρα που θα πάρετε το κουνέλι, έτσι ώστε να γίνει το πρώτο εμβόλιο, να ενημερωθείτε σχετικά γρήγορα για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει ή απλώς για να σιγουρευτείτε ότι το κουνέλι είναι καλά. Οι 2 πρώτες επισκέψεις πραγματοποιούνται με διαφορά ενός μήνα, έτσι ώστε να γίνει το εμβόλιο και η επανάληψή του.
Μετά μπορείτε να αραιώσετε τις επισκέψεις, με την προϋπόθεση ότι το κουνέλι δείχνει υγιές και δεν βλέπετε τίποτα διαφορετικό στην όψη και τη συμπεριφορά του.

ΚΟΨΙΜΟ ΝΥΧΙΩΝ
Το κόψιμο των νυχιών του κουνελιού, δεν είναι απαραίτητο τους πρώτους μήνες τουλάχιστον. Τα νύχια αποτελούν το στήριγμά του και περικλείουν φλέβες οι οποίες δεν φαίνονται πάντα, ιδιαίτερα όταν τα νύχια του είναι σκουρόχρωμα. Γι ΄αυτό το λόγο, χρειάζεται προσοχή στο κόψιμο για να μην προκληθεί αιμορραγία στο κουνέλι και καλό είναι να αφήνετε τον γιατρό του να τα κόψει.

ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΒΟΥΡΤΣΙΣΜΑ
1-2 φορές την εβδομάδα, μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε το κουνέλι για να το βοηθήσετε να απαλλαγεί πιο εύκολα από το περιττό τρίχωμα. Έτσι αποφεύγετε το σχηματισμό τριχόμπαλας. Σε αυτό βοηθάει και το χόρτο. Τις περιόδους που μαδάει, προτιμήστε μια βούρτσα με πιο πυκνά δοντάκια, όχι σκληρή μεταλλική, όχι δική σας και όχι για άλλα ζώα., διότι τα κουνέλια έχουν πολύ λεπτό δέρμα και μπορεί να τα τραυματίσετε. Στην αγορά κυκλοφορεί το ειδικό εργαλείο για μικρά ζώα καθώς και άλλα χτενάκια ειδικά κατασκευασμένα για κουνέλια. Για τις περιόδους που δεν μαδάει, προτιμήστε μια βούρτσα με φυσική τρίχα ή γάντι με δοντάκια σιλικόνης και χτενίστε απαλά το σώμα του κουνελιού για μασάζ, καθώς και για απαλλαγή από σκόνες και βρωμιές του σπιτιού.

ΤΕΛΟΣ, Η ZEOPROFIT HELLAS ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ. ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΑ – ΕΛΕΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
• ΑΜΜΟ Υ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΜΕ ΖΕΟΛΙΘΟ
• PELLETS ΜΕ ΖΕΟΛΙΘΟ
• ΣΕΙΡΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΖΕΟΛΙΘΟ

29694980 359683934516793 1450381389970428288 n21766598 359684004516786 3654831355457786558 n29789933 359684534516733 7394219228523547146 n29594903 359684764516710 7539596374282057520 n

Δημιουργία: Internet Technology Solutions Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη | Κατασκευή Eshop | Προώθηση ιστοσελίδων | Βελτιστοποίηση ιστοσελίδων | Portfolio | Web Design - Internet Marketing